Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» щодо забезпечення територіальної доступності дошкільної освіти (реєстр. № 4604 від 16 січня 2021 року). Вказаний документ відповідає стратегії діяльності МОН, одним з головних завдань якої є гарантоване право кожної дитини віком до 7 років на місце в закладі дошкільної освіти.
Про це сьогодні, 18 лютого, поінформував Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі https://t.me/SerhiyShkarlet/114.
Водночас, за словами Міністра, вкрай важливо, щоб пропонований законопроект під час подальшого доопрацювання враховував інтереси пільгових категорій дітей та їхнє право на першочергове зарахування до державних дитячих садочків. Зокрема, йдеться і про дітей з-поміж внутрішньо переміщених осіб і тих, які мають статус постраждалих унаслідок воєнних дій.
Сергій Шкарлет повідомив, що команда МОН напрацювала свої пропозиції до законопроєкту № 4604. Зокрема, визначено умови щодо переліку дітей, які повинні мати право на першочергове зарахування.
Докладніше: bit.ly/3dqm9ET