Продовжуємо українські традиції, святкуємо Масляну на Золочівщині!
Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець може з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік.
На святі, що традиційно відбулося на території Національного музею Г.С.Сковороди, гостей запрошували до участі у народних розвагах, спортивних змаганнях, конкурсах, квестах. Присутні взяли участь у обряді спалювання опудала Масляної, що символізувало в наших пращурів розставання з зимою і близький прихід весни. Колориту дійству додали українські обрядові пісні і веснянки у виконанні самодіяльних колективів області.
Мабуть, найзапальніші пісні звучали саме у виконанні наших колективів «Горлиця» і «Джерело Слобожанщини». Наші хлібосольні господарі зі старостинських округів пригощали гостей смачнючою кашею, рум`яними млинцями, духмяним чаєм. Навколо панувала атмосфера радості та затишку. Тож бажаємо, щоб з приходом весни у наших серцях розливалося тепло любові і порозуміння! Всім бажаємо здоров’я, добробуту, миру, хай у кожній оселі панує добро!