Учителям пропонують матеріали до уроку пам’яті Чорнобиля

Учителям пропонують скористатись «Уроками пам’яті Чорнобиля», які були розроблені для 1 – 11 класів, та організувати перегляд відповідних відеоуроків для своїх учнів.

Уроки, представлені у сучасному відеоформаті, будуть розміщені 26 квітня 2021 року на сайті СhornobylLessons.com. У ході їх підготовки була використана нова інформація з розсекречених документів КДБ.

Відповідно до віку учнів, в уроках буде розкрито не лише наслідки радіаційного забруднення, а й медичні та соціальні наслідки аварії на ЧАЕС, у яких сьогодні ми живемо і з якими будуть жити наші нащадки.

Також у старших класах автори уроків розглянуть і політичні передумови та вплив трагедії на становлення незалежної держави Україна.

Особливу увагу буде приділено інформаційній складовій теми: пропаганді, фейкам та маніпуляціям з боку влади Радянського Союзу, які напряму вплинули на кількість жертв трагедії.

Проведуть уроки пам’яті Чорнобиля онлайн ведучий програми «Маска» Володимир Остапчук, ведучий програми «Гроші на 1+1» Олександр Преподобний та діджей радіо KissFM Артем Неба, які спробували себе у ролі вчителів молодшої, середньої та старшої школи відповідно.

На думку авторів уроків, інформаційна трагедія Чорнобиля повинна стати наочним прикладом у підручниках з інформаційної безпеки та кейсом для вивчення можливих наслідків гібридної війни в Україні.

ОТРИМАТИ МАТЕРІАЛИ УРОКУ

Проєкт створений за підтримки Українського культурного фонду, Національного музею «Чорнобиль», ГО «Європейський інститут Чорнобиля» та сприяння Міністерства освіти та науки України і Всеукраїнської школи онлайн.

 

Освіта.ua
20.04.2021